Deel dit artikel
-

Kayak wordt grootste tech-IPO na Facebook

Kayak Software Corp zet zijn al vele malen uitgestelde beursgang alsnog door. De reisvergelijker gaat als KYAK naar NASDAQ en mikt op 100 miljoen dollar.

Dat blijkt uit documenten die bij de Amerikaanse toezichthouder SEC zijn ingediend. Het bedrijf hoopt met 6 miljoen aandelen van tussen de 22 en 25 dollar 100 miljoen dollar op te halen,  twee keer zoveel als men aanvankelijk wilde realiseren. Daarmee wordt het de grootste tech IPO sinds Facebook.

Kayak was eerder dit jaar een beursgang aan het voorbereiden samen met zakenbank Morgan Stanley, die ook bij de IPO van Facebook was betrokken. Er stond zelfs een road show gepland die dit voorjaar had moeten beginnen, maar die werd uitgesteld. Voor de zoveelste keer, want in 2010 overwoog de onderneming ook als een beursintroductie.

Nu zetten Morgan Stanley en de Deutsche Bank Securities, met ondersteuning van Piper Jaffray, Stifel Nicolaus en Pacific Crest participating, de beursgang alsnog door.

Waarom het licht nu wel op groen is gezet is niet helemaal duidelijk. Uit de SEC papieren blijkt wel dat het bedrijf winst maakte in het afgelopen kwartaal: 4,15 miljoen dollar op een omzet van 73,3 miljoen. Een jaar geleden zat Kayak nog diep in het rood.

Een datum voor de IPO is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat aandeelhouders General Catalyst (10,5 miljoen aandelen), Sequoia Capital (6 miljoen), Accel (4,8 miljoen) en Oak Investment Partners (3,6 miljoen) flink zullen profiteren van de beursintroductie.

Vandaag maakte ook beveiliger Palo Alto Networks zijn beursgang bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond